Tricolorele au încheiat Campionatul European 2018 pe locul IV după înfrângerea din meciul pentru bronz, în fața Olandei (20-24).

Naționala s-a mai aflat în situația de a juca pentru medaliile de bronz de doua ori (2000, 2010), reușind să le obțină o singură dată (2010). De data aceasta aveam de infruntat Olanda, echipă pe care nu am reușit sa o învingem în primul meci al grupei principale, însă toată echipa spera la alt rezultat de data aceasta și inclusiv egalarea celei mai bune performanțe la un turneu european.

Din păcate desfășurarea evenimentelor în prima repriză nu a decurs după cum am sperat. Olanda a părut mai proaspată, mai agilă, iar cu ajutorul unuia dintre cei mai buni portari ai turneului, Tess Wester,, a reușit să se desprindă relativ repede, intrând la pauză cu un avantaj de șapte goluri (8-15). În repriza a doua tricolorele au încercat să revină in meci și să recapete bucuria de a juca handbal, așa cum au demonstrat de-a lungul turneului. Ne-am apropiat la 3 goluri, însă nu a fost suficient, iar Olanda a obținut o nouă victorie și cu ea medaliile de bronz la EHF Euro 2018.

Martin Ambros, antrenor principal România

”Echipa e experimentată. Cu Olanda a fost foarte dificil. În prima repriză am jucat bine în defensivă, dar în ofensivă nu am reuşit să ne facem jocul. Ele au marcat uşor pe contraatac. Am jucat mai liber în a doua repriză, ne-am bucurat de handbal, asta ne-a ajutat, dar nu a fost suficient. Am încercat să ne închidem mai bine, dar mi s-a părut că ne-am motivat prea mult şi de aceea am greşit. Ne-a lipsit Cristina, mereu ne lipseşte. Nu am arătat la fel de bine fără ea. Ea e o jucătoare care nu doar marchează, pasează şi face foarte bine şi faza defensivă”